Volg ons via
 
 
 

Vliegen in onweersbui vrijwel ongevaarlijk

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Hoewel het gemiddeld eens per jaar voorkomt dat een passagiersvliegtuig wordt getroffen door blikseminslag, is het niet zo dat dat direct gevaar oplevert voor het vliegtuig en zijn passagiers. Vliegtuigen zijn zo gebouwd dat ze juist bliksem aantrekken en wanneer ze door een onweersbui heen vliegen, door de wrijving zelfs de bliksem aantrekken.

Op een video, gemaakt door een amateur, is te zien op faqt.nl  hoe een Airbus 380 vlak voor de landing wordt getroffen door bliksem. Het vliegtuig landt vervolgens zonder problemen.

De electronica in een vliegtuig is geaard met het metaal van het toestel wat ervoor zorgt dat de electriciteit ontstaan door blikseminslag wordt opgenomen door de romp en de vleugels. Normaal gesproken merken de passagiers niet eens wanneer er sprake is van blikseminslag. De hevige turbulentie die kan ontstaan tijdens het vliegen in een onweersbui, is echter wel gevaarlijk.

Bron: Faqt


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3423
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vliegtuig, vliegen, vliegvakantie