Volg ons via
 
 
 

Vertel over je passie in een weblog

Weblog | Wordt veel gelezen door mensen die belangstelling hebben voor hetzelfde onderwerp.

Een eigen weblog op het internet is voor veel mensen de ideale plek om alles te kunnen vertellen over een onderwerp waarin hij of zij bijzonder geinteresseerd is. De eigenaar van een weblog, de blogger, kan zo in zijn eigen logboek veel informatie kwijt, eventueel aangevuld met foto's en video. Een weblog wordt veel gelezen door mensen die belangstelling hebben voor hetzelfde onderwerp.

Een weblog kan, wanneer deze veel mensen aanspreekt, per dag wel tot duizenden bezoekers trekken. Op deze manier blijft men op de hoogte van het laatste nieuws in het weblog, waarin men ook over en weer kan reageren op het gekozen onderwerp. Samen brengt men dit weblog, vol met artikelen en reakties, tot een heuse community over een en hetzelfde onderwerp.

In sommige gevallen wordt nieuws via een weblog gepresenteerd, nog sneller gelezen dan via de reguliere nieuwssites. Tijdens de aanslagen op de Twin Towers in New York werd via weblogs, rechtsstreeks verslag gedaan van alle gebeurtenissen terwijl websites die het nieuws eveneens brachten, te kampen kregen met storingen als gevolg van het grote aantal bezoekers.

De bedenker van de naam weblog komt van de Amerikaan Peter Merholz. Halverwege 1999 dook de term voor het eerst op. In ons land was voorzover bekend, 'Daily Wacko' de eerste Nederlandstalige weblog.

Ook op onze website kan men (rechts bovenaan) een eigen blog aanmaken en onderhouden.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1094
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
gratis weblog, web log, weblog maken, bloggen, gratis blog, weblogs