Volg ons via
 
 
 

Speel online Twee voor Twaalf en Per Seconde Wijzer

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Vanaf nu  kan iedereen de populaire kennisquizzen ‘Per Seconde Wijzer’ en ‘Twee voor Twaalf’ online spelen, op quiz.vara.nl. Altijd al eens mee willen doen met één van deze VARA-quizzen op televisie? Nu is het mogelijk om, wanneer het jou uitkomt, eindeloos te oefenen en online vrienden uit te nodigen om tegen jou te spelen. 

De online quizvragen worden ‘gevoed’ door het gigantische vragenbestand van ‘Twee voor Twaalf’ en ‘Per Seconde Wijzer’. Om een idee te geven: voor ‘Twee voor Twaalf’ zijn in de loop der jaren inmiddels 10.000 vragen op TV gesteld en voor ‘Per Seconde Wijzer’ staat de teller op 5000. Vanaf nu  zijn veel van deze vragen dus voor iedereen toegankelijk. 
 
‘Eindelijk kan iedereen lekker meedoen, zonder selectie vooraf!’, zegt Astrid Joosten.

'Twee voor Twaalf' wordt al vanaf 1971 uitgezonden door de VARA en wordt sinds 1990 gepresenteerd door Astrid Joosten. ‘Per Seconde Wijzer’ is, weliswaar met enkele onderbrekingen, een van de langstlopende kennisquizzen van de Nederlandse televisie. In oktober 1967 was de eerste aflevering te zien, destijds gepresenteerd door Berend Boudewijn. In 1989 kwam ‘Per Seconde Wijzer’ met Kees Driehuis terug op de buis. Nog steeds kijken er wekelijks honderdduizenden quizliefhebbers naar beide kennisquizzen. 

‘Goed dat deze in de ijstijd bedachte quiz met een ijzersterke formule een moderne uitstraling krijgt en zo ook geschikt wordt voor een nieuwe generatie. Nu kunnen we zo weer 30 jaar mee!’, aldus Kees Driehuis. 

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3226
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
spelletje, quiz, online spel, spel spelen, twee voor twaalf