Volg ons via
 
 
 

Nieuw entreegebouw voor Paleis Het Loo

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Op dinsdag 19 april 2011 nam Paleis Het Loo zijn nieuwe entreegebouw in gebruik. Het eigentijdse gebouw, naar een ontwerp van architect Koen van Velsen, ademt een sfeer die in overeenstemming is met de allure van het eeuwenoude paleis en het historische stallencomplex.

Zelfs een indrukwekkend paleis met een vorstelijke uitstraling is niet in alle opzichten perfect. Zo bleek het rustieke houten kassahuisje van Paleis Het Loo niet meer aan de huidige ARBO-eisen te voldoen en behoefde een deel van de unieke kostuumcollectie een betere bewaarplaats. Het Ministerie van OCW stelde Paleis Het Loo in staat om deze beide problemen op te lossen door de bouw van een goed geoutilleerd entreegebouw, annex ondergronds textieldepot, mogelijk te maken.

Vijf gerenommeerde architectenbureaus ontwikkelden een plan voor deze nieuwbouw, waaruit in februari 2007 het ontwerp van Koen van Velsen gekozen werd. In het gebouw vindt onder meer de verkoop van entreebewijzen plaats en is een informatie- en winkelbalie gesitueerd. Op de wand vindt permanent een vertoning van filmbeelden plaats die de sfeer in en rond het paleis gedurende alle jaargetijden tot uitdrukking brengen. Door de situering op de kop van de hoofdlaan die naar het paleis leidt, ziet men vanuit het entreegebouw direct het museum in de verte liggen en is een natuurlijker verbinding tussen de diverse gebouwen tot stand gebracht.

De transparante metalen wand om het gebouw sluit harmonieus aan bij de omringende natuur. Voor de groene aankleding rond het gebouw maakt Paleis Het Loo dankbaar gebruik van een 100-tal grote rododendrons die werden aangeboden door het Nationale Park De Hoge Veluwe. De bouwwerkzaamheden zijn uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de Rijksgebouwendienst.

Paleis Het Loo Nationaal Museum

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1151
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hetloo, het loo, paleis het loo, apeldoorn, museum, musea