Volg ons via
 
 
 

Last van verstopping? Neem eens paardenbloemen

Bij verstopping van de darmen biedt de paardenbloem uitkomst.

Niet zo voor de hand liggend misschien, maar toch. Veel planten en kruiden  worden gebruikt als basistoevoeging gebruikt in de geneeskunde. Van de brandnetel is bekend dat deze mogelijk een geneeskrachtige werking heeft. De brandnetel ruimt de gifstoffen in het lichaam op, reinigt de nieren en heeft een positieve werking bij een blaasontsteking. 

Weegbree is al eeuwen lang bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Al aan het eind van de 16e eeuw werd het genoemd in de uitvoering 'Romeo en Julia' van Shakespeare. Het zou goed helpen bij spijsverteringsproblemen, infectie, huidproblemen en tegen pijn en koorts.

De paardenbloem draagt eveneens zorg voor een goede spijsvertering. Paardenbloemen werken urineafdrijvend en werden al meermaals met succes toegepast bij leveraandoeningen. Bij verstopping van de darmen biedt de paardenbloem werkelijk uitkomst. Er bestaan een flink aantal lekkere recepten die je kunt maken van de bladeren van de paardenbloem en van de jonge bloemkoppen. Zoek hiervoor even in google.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1151
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
paardenbloem giftig, paardenbloem eten, paardebloem of paardenbloem