Volg ons via
 
 
 

Wachtlijst voor geigerteller en noodpakket

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Een groot aantal Nederlanders heeft zich de afgelopen week een geigerteller- of een noodpakket aangeschaft. De vraag naar een geigerteller (stralingsmeter) is zo groot dat inmiddels een wachtlijst is ontstaan waarop al meer dan 3000 mensen zich hebben gemeld.

De kernramp in Japan is overduidelijk de veroorzaker van deze run op geigertellers. Bij het Twentse bedrijf Conrad Electronic Benelux is het aantal bestellingen in maart al vijf keer hoger dan in heel 2010. Ook de aanschaf van een noodpakket waarin practische dingen in geval van een ramp vindt gretig aftrek. De website www.noodpakketten.nl ziet ook een toename van maar liefst tien keer meer dan normaal gesproken.

Toch zal het niet gebeuren dat ons land ooit veel last zal krijgen van radioactiviteit afkomstig uit Japan. De afstand is zo groot, dat mocht radioactiviteit ons land wel bereiken, dan is dat volgens het RIVM in Bilthoven al zoveel verdund, dat het hier geen kwaad meer kan. Ook laat een medewerker van het RIVM weten dat de aangeboden geigertellers, niet nauwkeurig genoeg zijn. Toch zijn veel Nederlanders blijkbaar graag op alles voorbereid.

Bron: De Telegraaf

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1277
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
geigerteller, conrad, stralingsmeter, besmettingsmeter, radioactief