Volg ons via
 
 
 

Keukenhof 2011 in teken van Duitsland

Keukenhof 2011 | Hommage aan de belangrijkste exportmarkt voor bloembollen "Duitsland".

Officiële opening Keukenhof 2011 wordt verricht door mevrouw Bettina Wulff, echtgenote van de Duitse Bondspresident Christian Wulff. Duitsland: Land van Dichters en Denkers is het thema van Keukenhof 2011.

Mevrouw Bettina Wulff opent woensdagmiddag 23 maart de Internationale Bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse in aanwezigheid van haar echtgenoot Christian Wulff, Bondspresident Duitsland. Duitsland: Land van Dichters en Denkers is het thema van Keukenhof 2011.

Op kleurrijke wijze zal in de periode van 24 maart tot en met 20 mei een hommage worden gebracht aan Duitsland, de belangrijkste exportmarkt voor bloembollen en de leverancier van het grootste aantal buitenlandse bezoekers. In 2010 passeerden ongeveer 135.000 oosterburen de poort van Keukenhof en dat was ca 17% van het totaal aantal gasten.

De officiële opening Keukenhof 2011 wordt verricht door mevrouw Bettina Wulff, echtgenote van de Duitse Bondspresident Christian Wulff. Duitsland: Land van Dichters en Denkers is het thema van Keukenhof 2011. Highlights in het themajaar zijn de tentoonstelling Nederland-Duitsland, Inspiratietuinen met Duitse accenten, bloembollenmozaiek Brandenburger Tor en een themaroute.

Keukenhof opent op donderdag 24 maart 2011 voor de tweeënzestigste maal haar poorten voor het publiek. Acht weken later, bij de sluiting, zullen dan weer vele bezoekers uit alle delen van de wereld Keukenhof hebben bezocht. Keukenhof levert daarmee een bepaald niet onaanzienlijke bijdrage aan het welzijn van de toeristische sector in Nederland en de regio.

In de afgelopen maanden zijn er in het park in totaal zo’n zeven miljoen bloembollen de grond in gegaan om Keukenhof bij het begin van de lente in volle glorie te kunnen beleven. Naast de traditionele zaken zullen veel nieuwe ontwikkelingen worden gepresenteerd op het 32 hectare grote park, dat een raakvlak van natuur en cultuur wil zijn.

Keukenhof 2012 zal officieel worden geopend op 22 maart 2012. 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1608
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
de keukenhof, keukenhof, keukenhof lisse, bloembollen, dagje keukenhof, lisse keukenhof