Volg ons via
 
 
 

Alarmcentrale verwacht 1000 wintersportmeldingen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De drukste wintersportweken staan voor de deur en alarmcentrale Eurocross Assistance verwacht de komende voorjaarsvakantie ongeveer 1000 telefoontjes van Nederlanders die in de Alpenlanden medische zorg nodig hebben. Minder..Tot nu hebben 600 mensen een beroep gedaan op de alarmcentrale.
Jaarlijks worden er ongeveer 1600 dossiers van gewonde wintersporters behandeld. Als de slechte sneeuwcondities aanhouden worden het er meer. Slechte sneeuw zorgt voor meer valpartijen. En als pistes hierdoor gesloten moeten worden en het dus drukker wordt op de beschikbare afdalingen, neemt het aantal botsingen toe.

Eurocross raadt skirs en wintersporters aan om fit en goed voorbereid de skipiste op te gaan. Arts Nicole Bootsma: "De meeste vakantiegangers zijn niet gewend om een dergelijke sportieve inspanning op grote hoogte in de ijle lucht te leveren en dat betekent dat je jezelf in acht moet nemen". Het is zeer raadzaam om les te nemen.
Een goede instructie zorgt ervoor dat skin of snowboarden op de juiste wijze geleerd wordt en dat vermindert de kans op blessures". Ook waarschuwt de alarmcentrale voor het gebruik van alcohol op de piste. Het reactievermogen wordt minder en bovendien zorgt alcohol voor een snelle afkoeling van het lichaam.

Eurocross adviseert alle wintersporters een reisverzekering met wintersportdekking af te sluiten. Mocht er ondanks alle goede voorbereidingen toch mis iets gaan, dan kan de gedupeerde contact opnemen met de alarmcentrale voor medisch advies en hulp bij het organiseren van de terugreis per gipsvlucht.

Wintersport letsel top vijf van Eurocross Assistance

1.Onderbeen- enkel- en kniefractuur
2.Kniebandletsel
3.Polsfractuur
4.Hersenschudding
5.Bovenarmfractuur

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1073
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wintersport, skipiste, langlaufen, snowboarden