Volg ons via
 
 
 

Snoeien doet groeien

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Hoe vaak gebeurt het niet dat je een mooi boompje ziet in het tuincentrum. Je besluit om er één te kopen en thuis gaat enthousiast de schop in de grond. Na enkele jaren besef je dat het leuke boompje uitgroeit tot een enorme reus en dat de gekozen plek achteraf bezien, toch niet zo goed was.

Zo wil een berk in de voor- of achtertuin na enkele jaren al snel veel te groot worden en moet er worden nagedacht over verwijdering. Te grote bomen halen ook veel licht weg uit de tuin, wat de overige beplanting niet ten goede komt.

Snoeien en bomen kappen moet echter wel zorgvuldig gebeuren en de beste tijd hiervoor zijn de wintermaanden, wanneer het niet meer tot vorst komt. Wees niet te bescheiden om struiken te snoeien. Oude, lelijke struiken kun je gerust ver terug snoeien. In het voorjaar lopen ze des te mooier weer uit. Buxus, laurier, taxus, liguster of beuk kunnen met een gerust hart heel kort worden gesnoeid. Deze lopen altijd weer uit. Gebruik voor alle snoeiwerk een goede scherpe snoeischaar.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1469
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tuin, buxus snoeien, tuinieren, snoeien, snoeischaar