Volg ons via
 
 
 

Een volkstuin houdt je gezond en bezig

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ouderen die in het bezit zijn van een volkstuintje zijn in vergelijking met andere leeftijdsgenoten aantoonbaar gezonder. Dit stelt Agnes van den Berg van onderzoeksbureau Alterra, onderdeel van Wageningen Universiteit vast na een onderzoek.
 
In de zomermaanden wordt er gemiddeld 32 uur per week door mensen van 60 jaar en ouder doorgebracht in de volkstuin. Dit komt de fitheid en de gezondheid van de plussers ten goede. De volkstuin wordt tegenwoordig niet zozeer meer gezien als noodzaak om groenten te moeten verbouwen maar meer als een plek waar men in de openlucht 'lekker bezig' is. De kontakten met andere volkstuinders en het op orde brengen van een tuin doet de oudere goed. Het overgrote deel van de bezitters van een volkstuin zijn gepensioneerden. De jongeren die een volkstuin onderhouden doen dit meer om er in de vrije tijd buiten te kunnen zitten.
 
Omdat de oudere veel meer lichaamsbeweging krijgt door het aanleggen en onderhouden van een 'eigen' tuintje pleit de onderzoekster dan ook voor uitbreiding van meer volkstuincomplexen.
Bron: De Telegraaf

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1325
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
volkstuin, moestuin, volkstuintje, groente