Volg ons via
 
 
 

10.000 Nederlandse postzegels en ontwerpen online

Postzegels ontwerpen | Belangrijk deel Nederlandse ontwerpgeschiedenis toegankelijk voor groot publiek.

Museum voor Communicatie heeft de website www.postzegelontwerpen.nl gelanceerd; belangrijk deel Nederlandse ontwerpgeschiedenis toegankelijk voor groot publiek. 

Bijna 10.000 beelden uit de collectie Nederlandse postzegels en ontwerpen zijn daarmee voor iedereen toegankelijk. Van het allereerste postzegelontwerp uit 1851 tot exemplaren met romantische boodschappen of koninklijk kroost: het staat allemaal online. In 2008 ontving het museum een subsidie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Twee jaar later is de website, met een overzicht van ontwerpers, een uitgebreide tijdlijn, themaverhalen en quizzen, een feit. 

Het grootste deel van de Nederlandse collectie postzegels en ontwerpen is veilig opgeborgen in een geklimatiseerd depot. En ook al zijn er vele liefhebbers; helaas kan deze collectie niet permanent worden getoond. Maar vanaf vandaag hebben ontwerpers, verzamelaars, docenten, scholieren en alle andere geïnteresseerden altijd en onbeperkt toegang tot een belangrijk stuk Nederlandse geschiedenis.

Bezoekers van www.postzegelontwerpen.nl bekijken de bijna 10.000 beelden en bijbehorende informatie via een ontwerpers- en tijdoverzicht. Ook kunnen zij zoeken op bijvoorbeeld kleur, techniek en plaats. Diverse quizzen en themaverhalen over onder andere sport, oorlog en kinderpostzegels zorgen voor extra verdieping. 

Subsidie en samenwerkingspartners

www.postzegelontwerpen.nl kwam tot stand dankzij de subsidieregeling ‘Digitaliseren met beleid’ van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, verstrekt door het toenmalige SenterNovem. Pictura fotografeerde de objecten en ontwerpbureau Fabrique ontwikkelde de website. 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2924
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
postzegels ontwerpen, zelf postzegels ontwerpen, postzegels bestellen, postzegels maken, postzegels verzamelen