Volg ons via
 
 
 

Uitgang woonwarenhuis Ikea moeilijk te vinden?

Uitgang van Ikea moeilijk te vinden waardoor klanten langer binnen blijven

Heb jij dat ook dat je éénmaal binnen bij het woonwarenhuis Ikea, moeite hebt met het vinden van de uitgang? Volgens een expert op het gebied van winkelindelingen heeft Ikea dit bewust gedaan. Door de aanwijzingen in de winkel te volgen richting uitgang, komt de consument vanzelf langs alle in de Ikea-gids gepresenteerde producten. Volgens Ikea is deze indeling niet met opzet gekozen, maar om de consument alle producten en meubelen te laten zien in de verschillende uitvoeringen.
 
De expert is van mening dat Ikea de consument op een dwaalspoor brengt en zo langer binnen zal blijven, en dus meer aankopen zal doen.
 
Hoe dan ook, de formule is blijkbaar wel goed gekozen want Ikea heeft met zijn 283 winkels in 26 landen in 2010 maar liefst een winst behaald van 2,7 miljard euro.
 
De Zweedse meubelgigant blijft erg populair zowel voor mensen die een dagje uit willen als om even snel een paar voordelige aankopen te doen. Ook de restaurants van Ikea met hun zeer gewilde voordelige ontbijt zijn en blijven een trekpleister. Waarschijnlijk kan de expert op het gebied van winkelindeling- en ontwerp hier toch nog iets van leren.
 
Bron: Nu.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1394
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
ikea openingstijden, ikea ontbijt, ikea keuken, ikea woonwinkels