Volg ons via
 
 
 

Poes van de buren heeft toilet in mijn tuin

Poes zit liever een deurtje verderop.

De poes van de buren is een alleraardigst en lief beest. Ze zal niemand kwaad doen en alle kinderen in de buurt zijn gek op haar. Wanneer wij in onze woonkamer genieten van onze mooi aangelegde tuin zien we 'Nolli' geregeld over de schutting lonken naar alle voorbijkomende vogeltjes en ander lekker levend vlees op pootjes. Nolli heeft echter één grote vervelende kwaal. Haar toilet bevindt zich wel bij haar thuis maar klaarblijkelijk heeft onze tuin een grote aantrekkingskracht op haar. Wanneer ze haar behoefte dan ook moet doen, neemt ze een duik in onze tuin en begint driftig te graven. Na het maken van een kuil neemt ze zonder schaamte plaats op haar toilet en wat wel netjes is, ze graaft de kuil ook goed weer dicht. Ze laat het zogezegd netjes achter.

Toch...had ik liever dat Nolli haar behoefte bij of in haar eigen thuis deed. Ik denk dat veel mensen zich wel herkennen in bovenstaande en daarom heb ik de volgende maatregelen getroffen om Nolli er op vriendelijke manier op te wijzen dat ze zich in onze tuin bevindt. En na herhaalde pogingen lijkt het erop dat één van mijn middelen baat heeft.

Komt een poes vaak op dezelfde plek zijn behoefte doen gooi dan koffiedik op die plek. De poes heeft hieraan een hekel en koffiedik is ook nog goed voor de tuin.

Niet in het bezit van koffiedik? Ook azijn is een goed afweermiddel. Een flinke scheut azijn op de plek waar de poes vaak zit en je zult zien dat ze hier een hekel aan hebben. Peper is ook een goede manier om katten uit je tuin te houden.

Je kunt in overleg gaan met de baas van de poes maar vaak helpt dit niet zo goed. Ook het maken van een schutting of afrastering vergt veel werk en geld maar of het een onneembare vesting wordt voor de poes is maar de vraag. De genoemde huismiddeltjes hebben mijn Nolli in elk geval 'verjaagd'.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1752
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kat rassen, katten, kattenbak kopen, brits korthaar, kattenbak geurloos