Volg ons via
 
 
 

Winkelen? - Neem zelf een tasje mee

Winkeliers mogen niet langer plastic tasjes gratis meegeven.

De branchevereniging Centraal Bureau Levensmiddelenhandel(CBL) tezamen met de landelijke supermarktketens gaan uitvoering geven aan het opgestelde klimaatplan waardoor de uitstoot van CO2 zal verminderen.
 
Het is al haast een gewoonte geworden voor consumenten om voor enkele boodschapjes in de supermarkt een plastic tasje te vragen. In de meeste gevallen hangen bij de kassa ook de zogenoemde 'hemdtasjes' die men zelf kan afscheuren en meenemen. Dat dit door veel consumenten ook gebeurt is duidelijk. Maar liefst 500-duizend kilo van deze tasjes wordt jaarlijks door ons meegenomen en waarschijnlijk weggegooid.
 
De gratis 'hemdtasjes' gaan verdwijnen en dit moet leiden tot een enorme energiebesparing. Uiteraard kan elke consument hier zelf goed aan meewerken door thuis plastic tassen niet te snel weg te gooien. Creer een plekje, een doos of anderszins en bewaar daarin de plastic tassen.
 
Voor je naar de supermarkt gaat neem je een tasje mee en zo denken we allemaal "groen". Het scheelt veel geld en komt het milieu zeker ten goede.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1234
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
plastic tasjes boete, plastic tasjes groothandel, tassen online