Volg ons via
 
 
 

Geen autorijden met arm of been in gips

Autorijden | In sommige situaties beter eerst even informeren.

Helaas loop je met een arm of been in het gips. Hoewel het misschien wel mogelijk is om te gaan autorijden, is het toch zo dat dit niet is toegestaan. Ook niet wanneer je bijvoorbeeld je linkerbeen in het gips hebt en de auto een automaat is.

Zelfs wanneer het de linkerenkel betreft moet je nog eerst kontakt opnemen met je verzekeringsmaatschappij om na te vragen in welke situatie je wel bent verzekerd in geval van schade.

In de Regeling Maatregelen Rijvaardigheid en Geschiktheid staat aangegeven wanneer een motorrijtuig niet mag worden bestuurd.

Dat is het geval bij:

  • een stoornis in het bewustzijn of bewusteloosheid
  • black-out cq wegraking
  • evenwichtsstoornis
  • ernstige duizeligheid
  • wanneer het gezichtsvermogen duidelijk is verminderd
  • een stoornis in het gebruik van één of meer ledematen

wanneer er geneesmiddelen zijn ingenomen, al of niet in combinatie met alcohol, die de rijvaardigheid beïnvloed en wanneer er sprake is van een lichamelijk gebrek of functieverlies terwijl op het rijbewijs niet is vermeld dat de bestuurder slechts:

- een motorrijtuig mag besturen dat aan bijzondere eisen voldoet die zijn gericht op dat gebrek of functieverlies;

- een motorrijtuig mag besturen onder gebruikmaking van kunst- of hulpstukken;i. cordinatiestoornis, ongecontroleerde bewegingen

- als blijkt uit een medische verklaring dat er sterke aanwijzingen zijn voor een verhoogd risico op op een situatie als bedoeld onder a tot en met i.

Wanneer je een vliegreis/vliegvakantie gaat maken terwijl op dat moment een arm of been in het gips zit, vraag ook dan eerst bij de betreffende luchtvaartmaatschappij na of je daarmee mag vliegen. Vaak is het zo dat dit alleen is toegestaan met een brace (afneembaar gipsverband)

Bron: Autoweek


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 7907
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
autorijden, rijvaardigheid, rijbewijs, CBR, rijschool