Volg ons via
 
 
 

Een oliebol of een appelflap?

Oliebol of appelflap | De appelflap bevat de meeste calorieën

Wie zijn gewicht tijdens de Oud en Nieuw niet graag met sprongen omhoog ziet gaan kan in plaats van een appelflap dan beter een oliebol eten. In appelflappen zitten veel meer calorieën en in een appelbol nog veel meer. De minste calorieën, namelijk 80 komen voor in een appelbeignet. Een oliebol heeft gemiddeld genomen zo'n 120 kilocalorieën maar vergeleken met de appelbol die 570 kilocalorieën valt dat nog wel mee. Een appelflap bevat zo'n 400 kilocalorieën. 

Wanneer je zelf de oliebollen gaat bakken kun je dat het beste doen in vloeibaar vet. Zorg ervoor dat het vet minimaal 180 graden heet is. De oliebollen schroeien dan snel dicht en zullen veel minder vet opnemen. Dit is goed te controleren door een stukje brood in de hete olie te gooien voor je begint met bakken. Zakt het brood naar de bodem dan is de olie niet heet genoeg en wanneer het brood heel snel bruin wordt dan is de olie te heet. 

Het brood moet mooi bruin kleuren, dan is de temperatuur helemaal goed. Wil je echt je gewicht goed op peil houden maar toch kunnen genieten van deze lekkernij, maak de oliebollen dan een stukje kleiner.

Bron: Voedingscentrum


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
3 reactie(s)
stip
Geplaatst op 29-12-2011 om 17:41

Ik neem ze allebij.de flap en de bol en natuurlijk met poeder suiker. Mmmmmmmmmmmm

Pien1
Geplaatst op 27-12-2011 om 21:27

Voor mij geen oudejaarsavond zonder oliebollen! Vroeger maakte ik ze zelf, maar tegenwoordig leen ik mijn frituurpan aan mijn dochter uit in ruil voor een schaaltje heerlijke oliebollen!.

Citygirl
Geplaatst op 27-12-2011 om 14:16

Tóch vind ik een appelflap lekkerder dan een oliebol. Een appelflap vind ik frisser en een oliebol vind ik "zwaar" eten. Op oudejaarsavond neem ik van beide niets. Ik maak wat hartige hapjes klaar en wat lekkers om te drinken. Koop wél een klein zakje oliebollen voor de kinderen maar ik kom er zélf niet aan.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2132
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
oliebol, olie bol, oliebollen bakken, appelflap, appelflap bakken, oliebollen test, oliebollentest