Volg ons via
 
 
 

Bad Nieuweschans - oudste kuuroord van Nederland

Kuurcentrum Fontana Bad Nieuweschans | Neem een duik in de thermaalbaden en geniet.

Bad Nieuweschans is het oudste kuuroord van Nederland en in 2010 werd dan ook het 25-jarig bestaan gevierd.

In het dorp Nieuweschans en de verderop gelegen plaatsen, Oudeschans en Bourtange, zie je nog steeds sporen uit de tijd dat het vestingsteden waren. In de 17e eeuw werden deze vestingen aangelegd om Groningen te verdedigen tijdens de 80-jarige oorlog.

Hoewel Nieuweschans, waarvan de naam in 2009 officieel veranderde in Bad Nieuweschans, al druk wordt bezocht vanwege zijn heilzame baden, wil de plaats graag nog meer toeristen trekken.

Wie een bezoek brengt aan de baden (de huidige naam is Fontana Bad) en een aantal overnachtingen heeft geboekt in het gelijknamige hotel moet ook zeker de plaats Bad Nieuweschans eens verkennen. Een geldautomaat is er niet maar geniet van het mooie dorpsgezicht met de monumentale panden of breng een bezoek aan één van de ateliers of galerieën.

Voor wie de omgeving wil verkennen is een bezoek aan Bourtange of Oudeschans een aanrader. Hotel Fontana beschikt over verschillende fiets- en autoroutes.

Moe van alle indrukken laat je je heerlijk wegzakken in het thermaalbad. Het bad is gevuld met water uit de eigen bron, 600 meter onder grond, de temperatuur van het water is 29 graden maar wordt verhoogd naar 36 graden. De concentratie van mineralen van het bronwater is zo hoog dat er zoet water moet worden toegevoegd om er in te kunnen baden.

Zout, jodium, magnesium en bromide, allemaal mineralen die zorgen voor ontspanning en kalmering, geven weer energie en helpen bij het ontstressen.

Naast het heilzame buitenbad biedt hotel Fontana nog vele andere wellness- en kuurbehandelingen. Zo vind je er een kapper, schoonheidssalon en kun je er terecht voor een heerlijke massage.

Bron: De Telegraaf


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
annie sijbesma (Gast)
Geplaatst op 13-09-2011 om 16:57

Ik ga er ook regelmatig heen naar bad nieuweschans en ik geniet telkens weer je hoeft erniet eens een nacht heen want elke periode van het jaar is daar erg leuk om er heen te gaan. groetjes annie

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Gast
Hits: 3518
Categorie: 
Wellness & Beauty
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
spa, kuurreizen, kuurbehandeling, thermen, schoonheidsbehandeling, kuuroord, fontana bad