Volg ons via
 
 
 

Kerstversiering en je huisdier

Kerstversiering | Huisdieren zijn er ook dol op.

Net de kerstboom opgetuigd en alle kerstversiering aangebracht en dan... de poes of de hond vindt het geweldig. Met name de poes zal gretig gebruik maken van die mooi opgetuigde boom. Voor je het weet zit hij halverwege en rollen de ballen al over de vloer. Een boom in de kamer houdt in dat poeslief ook niet meer naar buiten hoeft om zijn behoefte te doen. Kijk er niet gek van op dat hij de boom ziet als de ultieme plek voor zijn plas of anderzins. 

Natuurlijk doen ze al deze misstapjes uit onwetendheid, ook voor hen is dit nieuw. Hoe voorkom je dat jouw viervoeter in korte tijd alles gaat ruïneren? 

Zet een kerstboom niet los in de woonkamer maar maak deze vast met wat draad aan de muur of een kast. Zo kan hij niet omvallen en kan het dier er ook niet onder terechtkomen. Hang onder in de boom niet net, die hele mooie ballen en versiering die snel stuk gaat. Het dier ziet het als speelgoed en al snel zal menige versiering stuk zijn. Je kunt ook de onderste takken van een boom afzagen. Vaak bevatten ze erg scherpe naalden waar het huisdier zich aan kan verwonden.

Kaarsen, zowel in de huiskamer als in een boom, blijft erg gevaarlijk. De vacht van honden en katten staat snel in brand. Juist door hun nieuwsgierigheid, komen ze altijd (te) dichtbij vuur.

Leg eventuele cadeautjes niet onder de boom. ook je huisdier is verzot op het uitpakken van al die mooie pakjes. En tot slot, let op losliggende electrische snoeren. Wanneer er meerdere snoeren liggen bind deze dan aan elkaar vast zodat het dier er niet zo snel op gaat kauwen. Wees altijd voorzichtig met electriciteit.

Bron: HLN.be


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1331
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kerstversiering, kerstboom, kerstversiering intratuin, kerstkadootjes, kerstverlichting buiten