Volg ons via
 
 
 

Veel glazen niet bestand tegen hete drank

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (VWA) heeft een controle uitgevoerd naar de hittebestendigheid van van koffie- en theeglazen. Uit testen blijkt dat iets meer dan 20 procent van de glazen niet bestand waren tegen hete dranken. Koffie en theeglazen dienen van gehard glas te zijn maar zowel onder de merkglazen als de merkloze glazen bleek dit lang niet altijd het geval.

Glazen die gemaakt zijn van gehard glas kun je herkennen aan een sticker onder het glas of op de verpakking. Hierop moet vermeld staan, hittebestendig, tempered of heat resistant. Ongelukjes door kapot gesprongen glaswerk komen niet zo vaak voor maar een kapot gesprongen glas met hete koffie of thee kan al snel tweedegraads brandwonden veroorzaken.

De VWA adviseert om nieuwe glazen voor gebruik eerst te controleren op haarscheurtjes en eventuele barstjes. Is dat het geval, gebruik ze dan niet voor hete dranken.

Bron: Gezondheid.be

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1826
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
glazen, glas, glaswerk, serviesgoed