Volg ons via
 
 
 

Haaruitval? Geen paniek

Haaruitval | Raak niet in paniek.

Gedurende de jaren merk je dat je toch steeds meer kwijt raakt van die mooie haardos. Raak niet in paniek, het is volkomen normaal. Misschien is het een geruststellende gedachte dat iedereen dagelijks tussen de tachtig en honderd haren verliest.

Wat kan de reden zijn van haaruitval?

Wanneer het haar niet langer uitvalt dan drie maanden of minder in de herfst- of lente periode, of je hebt last van stress of door een verandering van de pil, dan volgt hierop meestal wel een periode van herstel. Zo binnen twee a drie maanden heeft het haar zich weer volledig hersteld. Duurt dit je iets te lang, overweeg dan iets extra te nemen. Voedingssupplementen met vitamine B of zwavelaminozuren versnellen het herstel. Denk je zelf dat het verlies aan haren een mogelijke andere oorzaak kan hebben laat dan je ijzerwaarden en de schildklier even nakijken bij de huisarts.

Wanneer het haar een langere periode blijft uitvallen (een half jaar of langer) dan kan er sprake zijn van chronische haaruitval. Maak een afspraak met de dermatoloog. Hij is in staat om de hormoonwaarden na te kijken en eventueel en lotion voorschrijven of een geneesmiddel om je hormoonhuishouding te regelen. Herstel zal enkele maanden in beslag nemen.

Bron: Nieuwsblad.be


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3387
Categorie: 
Wellness & Beauty
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kaalheid, haaruitval, dun haar, haargroei, haaruitval vrouwen, haaruitval vitamine, haaruitval stress, haaruitval bij mannen