Volg ons via
 
 
 

Pas op, de ruiten ijsvrij en de auto op slot

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Een nieuw probleem doet zich veelvuldig voor volgens de wegenwachters van de ANWB en Route Mobiel. Veel automobilisten laten de auto alvast warm draaien (wat overigens niet goed is) terwijl ze dan hun ruiten gaan schoonkrabben. 

Bij de nieuwste modellen auto's gaan de portieren automatisch op slot wanneer de auto is gestart. Gevolg is dat wanneer de autoruiten mooi schoon zijn gemaakt de automobilist niet meer in zijn auto met draaiende motor kan. Enige oplossing die dan nog helpt zijn de reservesleutels. (Bron: Tubantia)

In het Algemeen Dagblad staan veel goede tips voor de weggebruikers nu de eerste sneeuw (en de eerste problemen) zich hebben aangediend. Zo is het nu hoog tijd om de ruitensproeier bij te vullen met antivries die tot minimaal -20 graden nog stand houdt. De accu geeft zoals gewoonlijk voor velen de grootste problemen. Het is verstandig om de accu even te laten doormeten. Gemiddeld gaat een accu zo'n 6 jaar mee en ook als je de auto niet nodig hebt is het toch beter om er geregeld even een halfuurtje mee te rijden.

Wat goed wil helpen is om bij strenge vorst de koplampen even (maximaal 3 minuten) te laten branden alvorens je gaat starten. Een goede accu wordt hierdoor eventjes opgewarmt en zal beter starten.

Bron: AD (N.Schenk)

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1255
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
auto, accu, auto starten, antivries, ruitenkrabber