Volg ons via
 
 
 

Herkeuren rijbewijs moet worden aangepast

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Het consumentenprogramma Kassa van de Vara heeft aandacht besteed aan de regels die momenteel gelden wanneer iemand met een gezondheidsindicatie opnieuw moet worden gekeurd voor zijn rijbewijs. De namens het ministerie van Infrastructuur en Milieu aanwezige voorzitter van de onderzoekscommissie cardioloog Martin Schalij, is eveneens van mening dat de geldende regels nader moeten worden herzien.

Nu is het nog zo dat mensen die een hartaanval hebben gehad, diabetes hebben of bijvoorbeeld enigszins vergeetachtig zijn een extra keuring moeten ondergaan. Volgens dr. Schalij is dat niet nodig omdat nooit is te voorspellen wanneer iemand ook daadwerkelijk een hartaanval krijgt. Mensen die de keuring echt nodig hebben staan mede hierdoor veel te lang op een wachtlijst.

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) geeft toe dat mensen langer dan 4 maanden moeten wachten (wettelijk vastgestelde termijn) maar kan de keuringen niet op tijd afronden wegens een tekort aan medisch specialisten.

Bron: Nieuws.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1249
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
cbr, autorijschool, auto, rijlessen