Volg ons via
 
 
 

Actieve Opa en Oma op stap met kleinkinderen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De Opa's en Oma's van hedentendage lijken in niets meer op de grootouders van vroeger. In tegenstelling tot vroeger, toen men meestal nog de tijd doorbracht in huis hebben ze nu de beschikking over een auto en wanneer de tijd er is, trekt men er graag op uit. Een dagje op stap of samen met de kleinkinderen op vakantie, is tegenwoordig heel gewoon. De grootouders zijn bijzonder actief geworden, fietsen, wandelen of naar het pretpark met de kids, ze vullen hun vrije tijd op een nuttige manier.

De ouders van de kleinkinderen werken vaak allebei en dat biedt ook de mogelijkheid om zo af en toe een dagje op te passen hoewel een behoorlijk aantal grootouders dat niet voor vast elke dag wil. Afspraken maken is daarom belangrijk. Het oppassen door grootouders komt wel meer en meer voor ook omdat de kosten voor de kinderopvang bijzonder hoog worden. Er moet immers tijd over blijven voor de dansles van Opa en Oma of voor de computercursus of het uurtje per week sporten.

In Frankrijk wordt Oma 'mamie jojo' genoemd. De bijnaam voor Oma die klaar staat indien nodig. De Opa's en Oma's van vandaag, staan in vergelijking met vroeger, veel dichter bij hun kinderen en kleinkinderen en dat is positief voor alle partijen.
Bron: She.be

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2656
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
oppas, overblijfmoeder, oppascentrale, grootouders, oppassen