Volg ons via
 
 
 

Kosten voor huisdier loopt in de papieren

Wat huisdieren ons kosten aan voer, dierenarts, behuizing en dergelijke.

Je wil absoluut niet zonder je aanhankelijke poes of je trouwe hond. Ook een konijn of een kom met goudvissen is erg leuk. Maar huisdieren kosten je wel heel wat geld. In Nederland hebben we met z'n allen meer dan dertig miljoen huisdieren. De website Z24 heeft een onderzoek gehouden naar wat huisdieren ons kosten aan voer, dierenarts, behuizing en dergelijke. 

Wil je graag een huisdier, zonder dat deze al te veel kost, dan kun je het beste goudvissen of een hamster nemen. Katten zijn in Nederland het populairst. Uitgaande van een gemiddelde levensverwachting kost een kat je wel totaal zo'n € 11.000, per jaar ongeveer € 700. Maar een papegaai is nog veel duurder. Per jaar is het bedrag dan weliswaar lager, zo'n € 360. Maar een papegaai wordt gemiddeld wel zestig jaar oud. Daarmee komen de totale kosten op ruim € 21.000!

Het allerduurste huisdier is echter het houden van een grote hond. De kosten kunnen per jaar oplopen tot meer dan € 1.100. Ter vergelijking: een goudvis kost ongeveer € 30 per jaar... Voor ieder budget is dus wel een passend huisdier te vinden, want een huisdier brengt wel veel gezelligheid met zich mee. 

Bron: Z24


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1437
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
huisdier kat, huisdieren, met hond, huisdier hond, goudvis als huisdier, kosten dierenarts