Volg ons via
 
 
 

Hardlopen, struisvogel wint van de mens

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Je zou denken dat een struisvogel, twee keer zo groot en kilo's zwaarder dan de mens, lang niet zo hard kan lopen dan de mens. Toch zul je het met hardlopen niet winnen van een struisvogel. Wanneer een struisvogel z'n beste beentje voor gaat zetten haalt hij een snelheid van wel 70 km. per uur.
 
Onderzoekers van de Universiteit van West Australië kwamen er achter dat struisvogels tot twee keer zoveel energie opslaan in hun pezen dan mensen. De spieren bij de struisvogels zijn veel elastischer waardoor ze tijdens het hardlopen als het ware springen. Ze komen veel harder vooruit. Volgens één van de onderzoekers is het net of ze springen met een pogostick. Wel hebben ze een nadeel omdat ze snel moe worden en snel afgeleid zijn.

Op sommige boerderijen, ook in ons land, worden struisvogels gehouden voor het vlees en hun veren welke voor kleding en tooien wordt gebruikt. Wat eten betreft doen struisvogels niet erg moeilijk. Gras en kruiden zijn altijd goed maar ook een hagedisje of kikker wordt gezien als een delicatesse.
 
Bron: Nu.nl 

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2206
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
struisvogelboerderij, struisvogels, struisvogelei, nandoe