Volg ons via
 
 
 

Vrouwen doen huishouden meest zelf

Klusjes voor de man en huishouden nog het meest voor de vrouw

Het onderzoeksbureau TNS Nipo heeft in opdracht van Sanoma Uitgevers een onderzoek gedaan naar de verdeling van taken in het huishouden. Het onderzoek 'Het Fijne van Vrouwen' vermeldt dat vrijwel alle huishoudelijke taken door de vrouw wordt gedaan en de grote meerderheid ziet dat niet als een probleem.
 
Slechts 16 procent is daar niet tevreden mee. In vergelijking met eerder gehouden onderzoeken blijkt dat vrouw van vandaag, anders is gaan denken. Enkele jaren geleden was men juist heel spontaan en sociaal maar uit het nieuwste onderzoek blijkt dat ze er nu de voorkeur aan geeft om meer thuis te zijn en klaar te staan voor man en kinderen. Ze is zorgzamer geworden en kiest meer voor het 'in huis' zijn.
 
De Nederlandse vrouw ziet zichzelf graag als aantrekkelijk en haar uiterlijk is dan ook erg belangrijk. In het rollenpatroon van de huishouding is niet zoveel veranderd. De 'klusjes' worden door de man gedaan evenals kleine huishoudelijke taken maar voor het groffe werk in de huishouding als wassen, koken, strijken en schoonmaken is de man niet zo te porren.
 
De vrouwen zijn hier over het algemeen best tevreden mee. Aan het onderzoek werd meegedaan door 1.332 vrouwen en door 574 mannen.
 
Bron: Blik op Nieuws

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1246
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
schema huishouden, slim huishouden, huishouden tips, slim huishouden app