Volg ons via
 
 
 

Euro-Codicil kan levens redden

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Vanaf 18 november 2010 kan iedereen een euro-codicil aanvragen. Deze reddingskaart , die je in de auto legt, kan van groot belang zijn in het eerste uur na een verkeersongeval. Middels dit codicil hoeven hulpverleners niet te zoeken en te wachten op nadere gegevens omdat deze vermeld staan op deze kaart. Naast deze kaart wordt er tevens een personenpas bij geleverd in creditcard formaat. Deze kun je in de portemonnee bij je dragen. Naast deze kaarten wordt een sticker geleverd die achter de voorruit van de auto geplakt moet worden. Hulpverleners weten dan dat er een reddingskaart in de auto ligt.

De uitgebreide veiligheidsvoorzieningen die tegenwoordig in de auto zijn ingebouwd zijn nogal eens een obstakel voor de hulpverleners. Men moet vaak eerst alle electronica uitschakelen voor men veilig hulp kan verlenen.
 
Het aanvragen van het euro-codicil kan op de website www.euro-codicil.eu en de kosten bedragen 17,95. Wie lid is van Veilig Verkeer Nederland kijgt korting op de bestelde kaart.

Bron: Veilig Verkeer Nederland

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1546
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
112, codicil, reddingskaart