Volg ons via
 
 
 

Hond of kat regelmatig ontwormen

Ontwormen komt gezondheid dier en mens ten goede.

Bezitters van een hond of kat moeten hun huisdier regelmatig ontwormen. Dit komt de gezondheid van zowel het dier maar ook die van de mens ten goede. Meestal kun je niet goed ontdekken of het dier last heeft van spoelworm of lintworm. Toch kan de hond of kat hier behoorlijk ziek van worden. 

Ook wij zelf, en dan met name kinderen, kunnen besmet worden met een spoelworminfectie. Spoelwormen komen bij alle jonge dieren (pups en kittens) voor omdat deze door de moeder worden overgedragen op de jongen. Spoelwormen kun je soms herkennen in de ontlasting van het dier en lijkt enigszins op een stukje spaghetti van 5 a 10 cm. lang.

Lintwormen heeft het dier te danken aan de vlo en herken je gemakkelijker. Deze lijken op een rijstkorrel en bevinden zich rondom de anus of in de ontlasting van het dier. Het huisdier zoveel mogelijk controleren op vlooien en vlovrij houden voorkomt dat deze besmet wordt met lintwormen.

Pups en kittens moeten dus altijd een ontwormingsschema ondergaan. Hiervoor bestaan allerlei verschillende wormkuren. Een bezoek voor controle en behandeling aan de dierenarts is onvermijdelijk.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Pien1
Geplaatst op 06-01-2013 om 17:12

Voor controle en behandeling hoef je niet naar de dierenarts. Ontwormingsschema op de verpakking van de ant-worm middelen volgen. Bij een goede dierenzaak zijn deze middelen te koop.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2599
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
katten en wormen, wormenkuur, kat ontwormen, pup ontwormen, lintworm hond