Volg ons via
 
 
 

Het maken van een lekkere bouillon zonder schuim

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Een lekkere pan met bouillon trekken laat altijd zien dat er bij het trekken van runderpoulet of een andere vleessoort (vis) zich een schuimlaag  ontwikkeld op de soep.

Deze ontstaat door de eiwitten die stollen. Deze komen bovendrijven en vormen het schuim op de soep. Het stollen van deze eiwitten zie je ook wanneer je een ei kookt.

Wil je de schuimkraag niet op de soep, laat dan het deksel van de pan af. Het water kan zo verdampen. Nu de oppervlakte verder afkoelt, droogt het schuim op en kun je de schuim eenvoudig eraf scheppen. Een mooie, heldere bouillon is het gevolg.

Bron: Allerhande

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1772
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
soep trekken, kippensoep, bouillon, groentesoep, runderpoulet