Volg ons via
 
 
 

Voorkomen en bestrijden van zilvervisjes

Zilvervisjes | Meestal voorkomend in vochtige ruimten.

Ineens kom je ze tegen. Kruipende beestjes, zilverachtig van kleur en met een vorm die wel iets op een vis lijkt: Zilvervisjes. De 'beestjes' zijn ongeveer 2 cm lang en verstoppen zich graag in kieren en naden. Met name in de donkere, vochtige ruimten voelen ze zich opperbest thuis. Blijft er wat water staan in de badkamer na het douchen of in bad of er druppelt ergens een kraan, dat zijn de kenmerkende plaatsen waar de zilvervisjes zich graag ophouden. Ook de wasmand waar misschien een beetje vochtig wasgoed in ligt of tussen de vochtige oude kranten, allemaal uitstekende plekjes voor zilvervisjes.

Wat kun je doen om ze te bestrijden?

Het beste is om je huis een grondige schoonmaakbeurt te geven. Ga de woning grondig luchten, verhoog de temperatuur in huis en zorg dat er voldoende licht binnenkomt. Zilvervisjes kunnen heel goed van de ene woning naar de andere via kieren en leidingen in huis. Informeer eens of de buren ook iets is opgevallen. Zijn ook daar zilvervisjes aanwezig dan heb je ze zelf ook zo weer terug. In dat geval zit er niets anders op dan: samen aan de slag. In tegenstelling tot papiervisjes richten zilvervisjes niet erg veel schade aan.

Bron: Yunomi


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 11492
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zilvervisje schadelijk, zilvervisje aardappel, verdelging zilvervisjes, papiervisje