Volg ons via
 
 
 

Soda, veelgebruikt schoonmaakmiddel

Soda | Een echt wondermiddeltje..

Soda wordt in het huishouden veel gebruikt omdat het een echt wondermiddeltje kan zijn. Om een afvoer te ontstoppen wordt ook in veel gevallen soda gebruikt. Wanneer je een hoeveelheid soda in de afvoer gooit en goed naspoelt met heet/kokend water dan wordt alle aangeslagen vettigheid in de afvoer meestal wel opgelost en is het probleem verholpen.

Ook wordt soda gebruikt voor het reinigen van aangekoekte pannen.  Dit werkt eveneens erg goed, "maar" doe dit nooit bij je aluminium pannen. Soda kan het aluminium oplossen waardoor de pannen zwart uitslaan en kapot gaan. Aluminium pannen mogen ook niet in de vaatwasser.

Om aangekoekte, vuile aluminium pannen weer te laten blinken kun je ze inwrijven met rauwe ui. Nadat je het een paar minuten hebt laten intrekken spoel je de pan goed af met lauw water. Je kunt de pan ook vullen met water en daar zout en azijn aan toevoegen. Dan de pan met inhoud uitkoken.

Bron: De Telegraaf 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2762
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
soda, pannen, aangekoekte pan, aluminium pan, pannen schoonmaken