Volg ons via
 
 
 

Maak oude computer goed schoon

Haal eerst alle informatie van de oude computer af.

Zorg dat je de oude computer die je niet meer gebruikt en wilt verkopen eerst helemaal goed schoon maakt. Uit een onderzoek van de Consumentenbond bleek dat op veel aangeboden computers op verkoopsites als Marktplaats nog heel wat gegevens tevoorschijn zijn te toveren. Met een dataherstelprogramma was het vrij eenvoudig  om nog veel persoonlijke informatie van de vorige gebruiker boven te halen. 

De directeur van de Consumentenbond stond versteld van alle (strikt) persoonlijke informatie die mensen op hun oude computer, niet goed habben verwijderd. De gebruiker denkt dat als de prullenbak maar geleegd is en eventueel Windows opnieuw wordt geinstalleert, dat dan ook de meest belangrijkste gegevens wel weg zijn. Dat is dus beslist niet het geval. 

De Consumentenbond raadt aan om de gegevens op de harde schijf te overschrijven met nieuwe data. Alleen dan zijn de oude gegevens verwijderd. Op de website www.consumentenbond.nl/hardeschijfwissen worden enkele tips beschreven om de harde schijf op een juiste manier te wissen.

Bron: Blik op Nieuws


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1908
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
harde schijf wissen, hardware, computer schoonmaken, versnellen computer, schoonmaken pc