Volg ons via
 
 
 

Sinterklaasfeest op eerste plaats favoriete tradities

Sinterklaas | Nederlanders mogen best een beetje trotser zijn op hun nationale gewoontes.

De directeur Ineke Strouken van het Nederlands Centrum voor Volkskunde vindt dat Nederlanders best een beetje trotser mogen zijn op hun nationale gewoontes. Trots zijn hoeft nog niet te betekenen dat je je ook beter voelt dan een ander en in vergelijking met andere landen houden wij ons eigenlijk altijd een beetje in. In haar nieuwe boek 'Dit zijn wij' welke deze week uitkomt vermeldt zij de belangrijkste tradities van ons, Nederlanders.
 
Op nummer één staat het Sinterklaasfeest gevolgd op de tweede plaats door het optuigen van de kerstboom. Koninginnedag staat ook hoog in de lijst van favoriete tradities (3) gevolgd op nummer 4 door de oud- en nieuwviering met de oliebollen en Pasen op nummer 5.
 
In haar boek lees je dat de tradities door de jaren heen wel wisselen. Soms verdwijnen er bepaalde tradities en komen daar weer nieuwe voor in de plaats. Een nieuwe traditie die er de laatste jaren is bijgekomen is het Suikerfeest op de veertiende plaats.
 
Bron: Radio Nederland Wereld Omroep 
Zie ook: www.wereldsint.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1099
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
sinterklaas, sint nicolaasfeest, sinterklaas geschiedenis, sinterklaasgedicht