Volg ons via
 
 
 

Voorverpakte nassi of bami niet altijd vers

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De Consumentenbond heeft de versheid van de voorverpakte nassi- en bamipakketten onderzocht. Pakketten met de uiterste houdbaarheidsdatum waren vrijwel allemaal niet echt meer vers te noemen. Slechts 10 procent van alle onderzochte pakketten was nog vers. De overige pakketten bevatten teveel melkzuurbacterin zodat van een goede kwaliteit geen sprake was.

Onderzocht werden pakketten met verschillende mixen, kool, prei, peen etc. De pakketten die men in de supermarkt kan kopen kwamen er helemaal niet goed van af, van de tien mixen was er op de houdbaarheidsdatum slechts nog n pakket vers te noemen. Bij de Lidl trof men op de uiterste houdbaarheidsdatum geen enkel vers product meer aan. De natuurwinkels waar de pakketten van het merk Proef worden verkocht deden het iets beter. Hier waren van de tien onderzochte mixen, vier pakketten nog vers.

De groentepakketten die men heeft onderzocht bevatten voor een groot deel veel melkzuurbacterin, waaraan men kan nagaan hoe vers een product nog is. Hoewel je hiervan niet ziek zult worden is de kwaliteit van het product wel minder geworden. Wil je zeker weten dat je een verse nassi- of bamischotel op tafel zet, dan kun je deze het beste, met verse groente, zelf bereiden.

Bron: Nu.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1404
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
recepten, recept voor nassi, recept voor bami