Volg ons via
 
 
 

Fleur je terras of balcon op met winterviolen

Winterviolen | In alle kleuren verkrijgbaar.

Waarom het hele najaar en de wintermaanden tegen al die lege bloembakken aankijken? De oplossing is eenvoudig. Het seizoen van de winterviolen is weer aangebroken en deze uiterst gemakkelijke en sterke planten kunnen je balcon en terras goed opfleuren. 

De potten die je anders vanwege vorst binnen wilt zetten kun je vullen met bubbeltjesplastic aan de binnenkant. Vrijwel zeker doorstaan ze de vorstperiode zonder dat ze kapot vriezen. Op de bodem doe je enkele scherven en dan kan de aarde erop en de winterviolen erin. Winterviolen zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar maar je kunt ook kiezen voor één of twee tinten. Wanneer de bloemetjes zijn uitgebloeid deze verwijderen en de bloei zal steeds verder toenemen. 

Winterviolen doorstaan de winter goed maar zet ze niet vol in de zon. Ook als het vriest en de plant de kopjes laten hangen dan zul je merken dat, zodra de temperatuur weer iets stijgt, de bloei ook weer op gang komt. Zolang het vriest geen water geven maar zodra het weer dooit, indien nodig, voldoende water geven. Met winterviolen wordt je terras weer echt vrolijk!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4377
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
violen planten, bloemen, winterharde plant, intratuin, bloeitijd violen, bloembollen planten wanneer, tulpenbollen