Volg ons via
 
 
 

Onderhoud cv ketel vermindert problemen in winter

Onderhoud cv-ketel | Voorkom storingen of uitval van je cv-ketel in de winter door tijdig de ketel te controleren.

De koude maanden komen met rasse schreden dichterbij. Wacht niet tot het te laat is en neem nu alvast maatregelen om er zeker van te zijn dat de cv-ketel in de winter zijn werk goed zal doen. Een jaarlijkse onderhoudscontrole door een verwarmingsmonteur is van belang omdat dan juist kapotte of versleten onderdelen worden vervangen. Dit voorkomt storingen.

Zelf kun je de radiatoren ontluchten en de cv-ketel bijvullen totdat de meter die de waterdruk aangeeft weer in het groene gedeelte staat. Bijvullen is noodzakelijk als de meter in het rode gedeelte staat. (minder dan 1 bar)

Heb je een cv-ketel die ouder is dan 12 jaar overweeg dan of deze niet vervangen dient te worden. Vaak geven cv-ketels van deze leeftijd onverwacht problemen en reparatie kan een aardige duit gaan kosten. Een nieuwe ketel is ook aanmerkelijk zuiniger.

Een andere mogelijkheid is om een nieuwe, energiezuinige ketel, oftewel hr-ketel, te gaan huren. Voor een vast bedrag per maand (vanaf € 25,=) kun je al over een nieuwe ketel beschikken en in dat geval is ook het onderhoud en vervangen van onderdelen bij de huurprijs inbegrepen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
2 reactie(s)
Citygirl
Geplaatst op 10-10-2011 om 13:55

Goeie tip maar hier wordt de HR-ketel al ieder jaar gecontroleerd. Dat gebeurt altijd in de zomer. En de verwarmingsradiatoren hoef ik ook niet meer zelf te ontluchten want onze nieuwe HR-ketel die ontlucht zichzelf. Lekker gemakkelijk.

stip
Geplaatst op 08-10-2011 om 18:29

Onze oude ketel ( rheem ) is na 30 jaar trouwe dienst ingeruild voor een nieuwe H.R. ketel.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3259
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
onderhoud cv ketel, cv ketel, verwarming, hr ketel, cv onderhoud, ontluchten, water bijvullen, centrale verwarming, winter