Volg ons via
 
 
 

Gebruik en onderhoud accu laptop

Hoe vaak moet de accu van netbook of laptop worden opgeladen?

Hoe vaak moet je de accu opladen van je netbook of laptop? Deze vraag wordt beantwoord door Dr. Kelder van de Faculteit Toegepaste Wetenschappen in Delft in een artikel in de Telegraaf. De lithium-ion (Li-ion) accu van een laptop of netbook gaat in de meeste gevallen zo'n 3 tot maximaal 5 jaar mee. Om de accu langer mee te laten gaan gelden een aantal aanbevelingen.

Wanneer de accu iedere dag helemaal vol wordt geladen en zolang gebruikt wordt tot deze weer helemaal leeg is, heeft de accu na ongeveer anderhalf jaar 20% minder capaciteit. Aan te raden is om de accu na elk gebruik weer wordt opgeladen. Dit komt volgens Dr. Kelder de levensduur ten goede. Wanneer de accu vol is haal deze dan uit de lader omdat anders de accu te warm zal worden. Een volle Li-ion accu blijft vrijwel op volle capaciteit als je deze niet gebruikt, zelfs na enkele weken.

Heb je de accu voor langere tijd niet nodig, berg deze dan op, op een koele plaats. Niet iedereen zal er misschien blij mee zijn maar de koelkast is voor de accu de beste plek om te bewaren.

Bron: De Telegraaf


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2656
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
batterij laad niet op, batterij laptop, laptop reparatie, computer onderhoud, nieuwe accu