Volg ons via
 
 
 

Meereizen leidt tot aardige besparing

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Op veel plaatsen in ons land is het reizen met het openbaar vervoer lang niet altijd op de gewenste tijd mogelijk.  Met name in de weekenden en 's avonds is het aanbod vaak lang niet toereikend. Om mensen die afhankelijk zijn van openbaar vervoer tegemoet te komen is nu  een nieuw soort vervoer opgericht de Shuttledrive.

Automobilisten die zich hebben ingeschreven nemen een passagier mee die op zoek is naar een bepaalde bestemming. De passagier maakt met de automobilist zelf een afspraak waar en wanneer hij klaar moet staan en vervolgens gaat men samen op pad. Het inschrijfgeld voor de dienst bedraagt € 20,= waarna men ieder een groene sticker krijgt toegestuurd. Deze dient als herkenningsteken voor de chauffeur en de passagier. Tevens betaalt de passagier aan de automobilist een vergoeding van 10 cent per gereden kilometer.

Beide zijn op deze wijze voordelig uit en de passagier kan (ook op het platteland) gaan en staan wanneer hem dat uitkomt. De nieuwe vorm van vervoer verkeert nog in een beginstadium maar mogelijk dat dit in de toekomst gaat veranderen wanneer er overal in het land zogenaamde Shuttlepalen komen te staan. Alle informatie is te vinden op: www.shuttledrive.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 893
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
carpoolen, carpoolplaats, ov, routeplanner