Volg ons via
 
 
 

Oplossing voor een nare knoflookadem

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Een teentje knoflook is in sommige gerechten de grote smaakmaker. Knoflook bevat de stof allyl methyl sulfide (AMS) welke echter de oorzaak is voor de nare knoflookadem die je eraan over houdt.
 
Om te voorkomen of om in elk geval deze lucht drastisch te verminderen, moet je 200 milliliter melk drinken. Het liefst volle melk en tijdens de maaltijd maar achteraf helpt het ook nog aardig goed. Heb je geen volle melk dan helpt magere melk ook om weer met een frisse adem voor de dag te komen.
 
Een onderzoek aan de Ohio State University (VS) toont aan dat de aanwezige hoeveelheid AMS in je adem met 50 procent wordt teruggebracht door melk.
 
Overigens wordt ook beweert dat de geur wordt tegengegaan door het kauwen van peterselie.  Bron: Faqt

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1663
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
teentje knoflook, knoflookazijn, knoflooklucht