Volg ons via
 
 
 

Sterhyacint, Bloembol van het Jaar 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De sterhyacint (Scilla siberica) is gekozen tot Bloembol van het Jaar 2010. Wie dit najaar in de tuin de bolletjes gaat planten van de sterhyacint gaat planten is er vrijwel zeker van dat hij al vroeg in het komende voorjaar kan genieten van de prachtige blauwe bloemen.
 
De sterhyacint is overigens ook in een witte variant (Scilla siberica Alba). De sterhyacint voelt zich vrijwel op elke plek thuis. Je kunt ze planten onder bladverliezende bomen en heesters maar ook in de border op een zonnige plek zullen ze het naar de zin hebben.

Zijn de bloemen eenmaal uitgebloeid dan hoef je ze niet te verwijderen. De sterhyacint behoort tot de verwilderingsbollen en wanneer ze op de juiste plek staan, komen ze elk voorjaar opnieuw weer boven. Ze vermeerderen zichzelf spontaan. De bolletjes plant je op zo'n 10 tot 15 cm diepte in het najaar. De sterhyacint is erg mooi in combinatie met andere lentebloeiers en met zijn mooie diepblauwe bloemen een welkome aanvulling in de tuin.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1199
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
bloembol, bollen, planten, voorjaarsbloeier