Volg ons via
 
 
 

Trakteer je kleinkind op Dora

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Komt je kleinkind logeren? Wanneer je door de spelletjes heen bent dan kun je hem of haar pas echt verrassen met het kinderprogramma Dora the Explorer, op de tv-zender Nickelodeon en op het digitale kanaal. Of zorg dat je een dvd van Dora in huis hebt.

Het programma voor peuters en kleuters, is zo populair dat ze liever naar Dora kijken dan naar K3 of Mega Mindy. Dora is wereldwijd een begrip en iedere dag wordt het programma bekeken door miljoenen peuters en kleuters in meer dan 100 landen. Dora beleeft altijd weer spannende avonturen in de jungle. In iedere aflevering doet zich een probleem voor waarbij de kinderen Dora kunnen helpen met het oplossen, middels een opdracht of een raadsel. Ook worden aan de kinderen tips gevraagd hoe zij denken met een probleem om te gaan. Alles op speelse en educatieve wijze.

Het programma heeft een positief effect op de taalontwikkeling van kinderen. Kinderen die de serie volgen kennen op de leeftijd van 2,5 jaar al meer woorden dan kinderen die de serie niet kijken. Dora is zowel Nederlands- als Engelstalig. De kijkertjes leren dan ook al vroeg heel wat Engelse woorden. Tot nu toe zijn alleen al in de Benelux meer dan 2,5 miljoen dvd's en 1,5 miljoen boekjes verkocht van Dora. Kinderfeestjes waarin Dora de hoofdrol speelt zijn mateloos populair.

Komt een van de kleinkinderen dan ook logeren? Met Dora ben je de super-Opa of super Oma. Hun logeerpartijtje kan niet meer stuk. En misschien ook een idee om te onthouden voor de december feestmaand. (Bron: AD)

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1916
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
dora the explorer, dora, nickelodeon