Volg ons via
 
 
 

Ouderen Flevoland doelwit van oplichters

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ouderen in de provincie Flevoland zijn de laatste tijd het doelwit van oplichters. Er wordt veelvuldig bij ouderen aangebeld door mensen die zich voordoen als medewerker van de thuiszorg, het energiebedrijf of van de gemeente of de politie. De politie Flevoland waarschuwt alle ouderen om extra alert te zijn indien zij ook 'zogenaamde medewerkers' aan de deur krijgen.

Met een vlotte babbeltruc wordt vaak gevraagd om snel naar buiten te gaan omdat er gevaar zou dreigen en de vraag om de pinpas met pincode af te geven komt ook nog steeds vaak voor. De politie waarschuwt met klem om nooit de pinpas of pincode af te geven. Voorts zal er nooit zomaar een medewerker van een professionele organisatie onaangekondigd aan de deur komen.

Wanneer je ook iemand aan de deur krijgt en je vertrouwt het niet, bel dan altijd 112 en de politie verzoekt iedereen die te maken krijgt met babbeltrucs, hiervan aangifte te doen. Wil je weten welke babbeltrucs vaak voorkomen, klik dan hier .

Bron: OpUrk

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1127
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
112, oplichting, politie