Volg ons via
 
 
 

Eerste carpoolplaats van Nederland voor evenementen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Vandaag lanceren initiatiefnemers Vera Kamphorst en Rutger Jansen RIDE HERE RIGHT NOW!, deeerste carpoolsite van Nederland, speciaal voor evenementen. Op RIDEHERE.NL kunnen bezoekersgratis een carpoolafspraak voor een concert of festival maken. Door gebruik te maken vanRIDEHERE.NL is carpoolen niet meer suf, maar juist leuk, kostenbesparend en minder belastendvoor het milieu. Launching partner ID&T zal als eerste met Mystery Land gebruik maken van despeciale bezoekersmodule. De eerste evenementenlocatie die zich verbonden heeft aan de nieuwecarpoolservice is Ahoy in Rotterdam.

Verduurzaming in de evenementenbranche
Het idee voor RIDEHERE.NL ontstond begin dit jaar tijdens een seminar over duurzaamheid van de Europesefestivals op Noorderslag. 'De evenementenbranche is op zoek naar verduurzaming en tegelijkertijd naar eenoplossing voor het mobiliteitsprobleem. Door carpoolen naar evenementen te stimuleren sla je twee vliegen ineen klap. zegt Vera Kamphorst. De evenementenbezoeker die gebruik maakt van RIDEHERE.NL levert op eensympathieke wijze een bijdrage aan een betere leefomgeving. Iedere auto die blijft staan is pure winst.

Oplossing mobiliteitsprobleem
Naast het terugdringen van de CO2 uitstoot biedt RIDEHERE.NL ook een oplossing voor het mobiliteitsprobleemvan grote evenementen en festivals. De drukte op de weg zorgt voor veel vertraging en overlast voor deomgeving. Carpoolen biedt naast het Openbaar Vervoer een oplossing voor het terugdringen van deverkeersstromen. Niet iedereen is bereid en in de gelegenheid met het Openbaar Vervoer te reizen.
Autobezitters die via RIDE HERE, RIGHT NOW! bezoekers meenemen houden de vrijheid van het reizen meteigen vervoer en leveren een positieve bijdrage aan het mobiliteitsprobleem. 'Binnen een paar jaar moet onsinitiatief een vast onderdeel zijn van het keuzepakket binnen het mobiliteitsaanbod van evenementen. Ik benervan overtuigd dat er een mentaliteitsverandering zal plaatsvinden bij de consument ', zegt Vera Kamphorst.

100% Gratis
Carpoolen via RIDEHERE.NL is helemaal gratis voor bezoekers. Autobezitters delen de lege plaatsen in de automet medebezoekers van een evenement en reizen niet meer afzonderlijk. De reiskosten worden onderlinggedeeld, wat een directe kostenbesparing betekent. Tenslotte levert het carpoolen ook persoonlijke voordelen opzoals bijvoorbeeld: Kans maken op VIP-kaarten, parkeren dichtbij de ingang, gratis consumpties of een meet &greet met artiesten.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1204
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
carpool, carpoolen, parkeren op schiphol