Volg ons via
 
 
 

Alles over lekker eten met minder zout

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Het Voedingscentrum presenteert zijn nieuwste uitgave: Alles over lekker eten met minder zout. Het boek staat vol tips en recepten voor iedereen die lekker wil eten zonder te veel zout. En dat is hard nodig, want Nederlanders krijgen per dag veel te veel zout binnen, waardoor de kans op een hoge bloeddruk toeneemt. Het boek is  daarom nuttig voor iedereen. 

Per jaar sterven 2500 mensen doordat ze teveel zout binnenkrijgen. Zout is een groter gevaar voor de gezondheid dan veel mensen denken. Teveel zout verhoogt het risico op een hoge bloeddruk en daardoor op hart- en vaatziekten en nierziekten. Veel mensen weten niet dat ze teveel zout binnenkrijgen. Dat gaat vaak ongemerkt, omdat het meeste zout dat we binnenkrijgen al in ons eten zit. Vaak strooien we zelf ook nog wat zout over het eten. 

De gemiddelde Nederlander eet per dag 9 tot 10 gram zout, terwijl je eigenlijk niet meer dan 6 gram zou moeten eten. Het meeste zout dat we binnenkrijgen zit in bewerkte producten, zoals kant-en-klaarmaaltijden en pizza’s, soepen, sauzen en hartige snacks. Zo bevat een pizza bevat gemiddeld al 6 gram zout, waardoor je na één pizza al op de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid zit. 

Op veel producten staat de hoeveelheid natrium (zout) in grammen per 100 gram product. Vermelding van deze informatie is echter niet verplicht. Het Voedingscentrum is dan ook blij met het voorstel van het Europarlement om ook zout (natrium) verplicht op de voorkant van de verpakking te vermelden. Een extra hulpmiddel om minder zout eten gemakkelijker te maken. 

Alles over lekker eten met minder zout
Het boek ‘Alles over lekker eten met minder zout’ laat zien in welke producten veel zout zit en wat je zelf kunt doen om minder zout te eten. Het bevat veel tips voor thuis en in de supermarkt en feiten en fabels over zout. Een speciale kruidengids maakt onderdeel uit van het boek. Daarin is te lezen welke andere smaakmakers er zijn en hoe je zelf kruiden kunt verbouwen. Het boek bewijst dat eten met minder zout wel degelijk lekker is. Het staat vol smakelijke recepten die je maaltijd minder zout maken. Handig zijn ook de gemakkelijke recepten voor soepen, sauzen en dressings. 

Het 80 pagina’s tellende boek Alles over lekker eten met minder zout is voor € 6,95 te bestellen via www.voedingscentrum.nl/webshop 

Voedingscentrum – eerlijk over eten
Gezond, lekker, veilig en bewust eten is belangrijk in onze samenleving. Elke Nederlander kan met al zijn vragen hierover terecht bij een onafhankelijke organisatie: Stichting Voedingscentrum Nederland.

Het Voedingscentrum wordt gefinancierd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om wetenschappelijk verantwoorde, eerlijke informatie te geven over gezond, veilig en bewust eten. 

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3227
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
eten, recepten, voedingscentrum, gezond eten, eten en drinken