Volg ons via
 
 
 

Veilig internetbankieren

Gebruik nieuwste internetbrowser voor online bankieren.

MSN heeft een onderzoek uitgevoerd of er wel voldoende beveiligingsmaatregelen worden getroffen op de PC. Met name in het geval van financiële transacties is dat uiterst belangrijk. Het aantal ondervraagden dat via internet dergelijke transacties doet bedraagt 84 procent en 73 procent van hen weet zeker dat ze dit op een veilige manier doen. Volgens een woordvoerder van Microsoft zijn deze cijfers niet juist. Van de ondervraagden had maar 63 procent de laatste versie van hun internetbrowser geïnstalleerd en nog eens meer dan 20 procent weet zelfs niet zeker of dit is gebeurt.

Om onnodig risico te lopen tijdens online bankieren, is het erg belangrijk om de nieuwste internetbrowser te gebruiken. Wel geeft een groot aantal ondervraagden (84 procent) aan dat ze hun PC beschermen middels een antiviruspakket. 

Sinds 2007 kunnen consumenten op deze website van de Nederlandse Vereniging van Banken controleren of ze voldoende veiligheidsmaatregelen hebben getroffen om online te bankieren.

Bron: Microsoft


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1502
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
online bankieren, internetbankieren rabo, internet bankieren, bankieren, banken