Volg ons via
 
 
 

Op zoek naar (ander) werk...

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Werkzoekenden kunnen ook zelf actie ondernemen en zich inschrijven op een vacaturesite. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat in de leeftijdsgroep boven de 45 jaar de werkloosheid nog steeds stijgende is. Op dit moment zijn in deze leeftijdscategorie meer dan 141 duizend personen werkloos. Zoeken op internet naar een geschikte baan kan erg tijdrovend zijn en vaak zonder resultaat.

Een goed alternatief is het plaatsen van je CV in een vacaturebank. Veel werkgevers die op zoek zijn naar geschikte werknemers doorzoeken zelf de vacature websites. Dat is voor hen veel voordeliger dan zelf met enige regelmaat, personeelsadvertenties te moeten plaatsen. Zorg dat je CV goed in elkaar zit en dat deze niet te lang onaangeroerd op de site blijft staan.
 
Vernieuw regelmatig de tekst zodat de CV up-to-date blijft en vermeld duidelijk waar je naar op zoek bent en wat je kwaliteiten zijn. Eén van de grotere websites waar je jouw CV kunt plaatsen is de Nationale Vacaturebank.
 
Ook zijn er veel websites van uitzendbureaus, ook voor 45-plussers, waar het zeker zin heeft om je in te schrijven. Een tijdelijke job kan altijd worden omgezet in een vaste baan. 

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2033
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
uitzendbureau, werk, werkzoekende, solliciteren