Volg ons via
 
 
 

Lager benzineverbruik op weg naar het zuiden

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Volgens voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal kan er flink op de benzinekosten worden bespaard als je met de auto richting het zuiden afreist. Door goed te letten op je rijgedrag en de luchtweerstand van de auto kan al snel € 150,= worden bespaard op een rit van Amsterdam naar Nice v.v. over de Autoroute du Soleil.
 
Een dakkoffer monteren op de auto zorgt voor extra veel luchtweerstand en zal het branstofverbruik dan ook aanzienlijk doen toenemen. Kun je echt niet zonder de dakkoffer, haal deze dan op de plek van bestemming weer van het dak af. 

Het meenemen van fietsen gemonteerd op het dak leidt ook tot een hoger benzineverbruik. De fietsen kunnen beter achter op de trekhaak worden gemonteerd, dat scheelt 10 procent in het benzineverbruik. Een caravan achter de auto zorgt voor bijzonder veel luchtweerstand en verhoogt het brandstofverbruik met maar liefst 60 procent. Misschien een goed idee om ter plaatse een caravan te huren.
 
Voorts valt er aardig wat benzine te besparen door je rijstijl aan te passen. In plaats van 120 km per uur, 100 km per uur rijden, bespaart je 20 procent in de benzinekosten.

Bron: Milieu Centraal

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1784
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
auto, vakantie, brandstof, vakantie in frankrijk