Volg ons via
 
 
 

Chocola lekker, maar giftig voor de hond

Sommige soorten chocola erg giftig voor de hond.

Een stukje chocola, bijna iedereen vindt het lekker. Let er echter wel op dat de hond geen chocola te pakken krijgt. Voor honden is sommige soorten chocola erg giftig. In chocola komt de stof theobromine voor, welke verwant is aan cafeïne. De hond is hiervoor, in tegenstelling tot de mens, erg gevoelig. Met name de (pure) zwarte chocola bevat een vrij hoge concentratie theobromine. Een stuk pure chocola van 100 gram kan voor een hond van 10 kilo al dodelijk zijn.

Heeft de hond chocola gegeten, let er dan op of hij na ongeveer 2 a 3 uur last krijgt van hyperactiviteit, braken en diarree. Ook de ademhaling kan veel sneller worden. 

Neem kontakt op met de dierenarts als je zeker weet dat de hond (pure) chocola heeft gegeten. Hij kan dan een braakmiddel toedienen. Is het al enkele uren geleden dat de hond chocola heeft gehad dan kan hij een symptomatische behandeling voorschrijven om te voorkomen dat de hond last krijgt van spier- en hartritmestoornissen en welke ervoor zorgt dat de hoeveelheid theobromine zo snel mogelijk uit het lichaam van de hond wordt afgedreven. 

In witte chocola zit vrijwel geen theobromine maar in melkchocola komt het in kleinere hoeveelheden wel al voor. Het is dus beter voor honden-eigenaren om maar geen chocolade op de tafel te laten staan.

Bron: e-gezondheid.be


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2823
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hondenvoeding, huisdier, honden, honden eten, hond voer