Volg ons via
 
 
 

Parijs is nog heel ver!

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Parijs is nog ver, zou Joop Zoetemelk zeggen. En het is inderdaad nog heel ver; 3641 kilometer om precies te zijn. De werkelijke fietsafstand van Rotterdam naar Parijs is 419 kilometer, maar de deelnemers aan de Tour de France moeten uiteraard een behoorlijke omweg nemen. Het bord dat verwijst naar de totaalafstand van de Tour de France 2010 prijkt in Manhattan aan de Maas op het gebouw van Nationale Nederlanden.

Mothership
Het concept van het typisch Nederlandse fietsbordje is in opdracht van Le Grand Départ Rotterdam 2010 bedacht door kunstproducent Mothership, ook verantwoordelijk voor het aanlichten van de ‘Brandgrens’. De enorme stickers aan beide kanten van het gebouw zijn al van veraf waar te nemen en beslaan samen een oppervlakte van 1500 vierkante meters. De bestickering is een onderdeel van de totale City Dressing waar Le Grand Départ Rotterdam de komende weken de laatste hand aan legt.

Nationale Nederlanden
Het gebouw van Nationale-Nederlanden in Rotterdam, naast Centraal Station, is met zijn 151 meters een markante verschijning en bepaalt mede de skyline van de havenstad. Rotterdam werkt aan een aantrekkelijke binnenstad, met uitstraling en sfeer. Met trots levert Nationale-Nederlanden nu haar bijdrage bij de aankleding van Rotterdam tijdens Le Grand Départ van de Tour de France. Eerder werd een afbeelding van Edgar Davids op het gebouw geplaatst en energieneutrale kerstverlichting aangebracht.
 
www.tourdefrancerotterdam.nl 

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 973
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Tour de France, Ronde van Frankrijk