Volg ons via
 
 
 

Veel ongelukken tijdens tuinieren

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Tuinieren is voor veel mensen een ontspannende bezigheid. Toch gebeuren er ook in de tuin, regelmatig ongelukjes waar je niet zo snel bij stil staat. Wat zeker enkele keren per jaar voorkomt is tijdens het snoeiwerk een vingerkootje kwijt raken. Snoeien, en zeker electrisch, kan al snel verkeerd aflopen. Laat je niet afleiden en wanneer je even pauseert haal dan de stekker uit het kontakt. Het snoeien van takken of de haag, al wiebelend op een ladder of trapje, levert maar al te vaak een vervelende val op. 

Oogletsel komt vaak voor bij het opbinden van ridderspoor aan een bamboestokje. Wanneer even later wordt gebukt om bijvoorbeeld onkruid te wieden, komt een bamboestokje al snel in het oog terecht. Je kunt dit voorkomen door op de bamboestokjes een tennisbal te prikken.

Ook ontstaat er vaak letsel aan ogen of vingers door siergrassen. Siergrassen zijn vlijmscherp en kunnen tot vervelende ongelukken leiden. Een bril dragen biedt uitkomst.

Bron: Tubantia

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1636
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
snoeien, snoeischaar, heggeschaar, tuinaanleg